Vyhledej
Královédvorsko > Co se děje > akce pro děti

Letní minifestival pro celou rodinu na zámku v Novém Městě nad Metují (30. června 2018)

Redakce / 29.06.2018, Nové Město nad Metují - Náchodsko a Broumovsko
Chcete přespat U nás na zámku? Pozor, bude tam strašit rytíř Brtník z Brtníku!Konec školního roku a příchod letních prázdnin by se měly náležitě oslavit. Souhlasíte?

FOTOGALERIE - Na Zámku Nové město nad Metují

Proto časopis Náchodský SWING ve spolupráci se Správou zámku rodiny Bartoň Dobenín v Novém Městě nad Metují pořádá minifestival U nás na zámku, který je právě pro takovou oslavu jako stvořený. Poslední červnovou sobotu si tak rezervujte na výjimečnou událost ve výjimečném prostředí. 

Rodinný minifestival U nás na zámku se v Novém Městě nad Metují uskuteční už v sobotu 30. června. Stylová oslava příchodu letních prázdnin nabídne opět koncerty na nádvoří a divadelní představení v zahradách, a to kapelu čtyř krásných bohyň Vesna, vynikající dixielandové Black Buřiňos, Sněhurku a sedm trpaslíků v podání jedinečného Divadla Víti Marčíka nebo pohádku O kohoutkovi a slepičce Malého divadélka Praha. 

Připraveny budou také soutěže a hry, dílničky s vyráběním, Dětské putování za královskými úkoly, bubenické workshopy se skvělým Standou Vítem, hrát se bude petanque a kubb, přijedou Manové Přemysla Otakara, tedy šermířská skupina z Červeného Kostelce, před zámkem se budou skvět autoveterány a bude se tam také konat Velká cena Nového Města nad Metují v athénském šplhu (tedy šplhu na čtrnáctimetrovém laně bez použití nohou). Uskuteční se tradiční benefiční dražba piknikových košů, jejíž výtěžek půjde rovným dílem mezi vznikající ZŠ Pod Montací v Náchodě a Domov sv. Josefa v Žirči a samozřejmě na závěr letní kino na nádvoří. O titulu tradičně rozhodovali sami návštěvníci hlasováním na webových stránkách festivalu. Tentokrát zvítězila hudební komedie Ať žijí duchové! a příchozí se tak mohou těšit na rytíře Viléma Brtníka z Brtníku, Leontýnku a další oblíbené postavy.

Promítáním však letošní ročník neskončí!
Ti nejodvážnější budou totiž moci U nás na zámku i přespat! V zahradách vznikne skautský tábor stanů s podsadami a zájemci mohou rezervovat svá místa na e-mailové adrese redakce@nachodskyswing.cz

Další podrobnosti se dozvíte na webových stránkách www.unasnazamku.cz. 

Související články
Slavnosti koní na Kuksu představí zejména svět koní chladnokrevných: potáhnou pivovarský vůz, hřebci ukáží svou sílu v těžkém tahu
Vaše komentáře

Přečteno 354x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi