Vyhledej
Královédvorsko > Služby občanům > Politika

Už mám dost hloupých politiků a špatných zákonů, říká Klára Sovová

Redakce, Placená inzerce / 19.12.2017, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
Na Trutnovsku proběhnou 5. - 6. ledna doplňující volby do Senátu. Kandidovat se rozhodla i záchranářka, majitelka Luční boudy a pivovaru Paroháč Klára Sovová.

Proč by vás lidé měli volit?

Jsem zkušená podnikatelka, jsem také advokátka se skoro dvacetiletou praxí, takže vím, jaké problémy vznikají nadměrnou byrokracií a nesrozumitelnými zákony. Když jsem se dozvěděla, jak absurdní okolnosti vedly k vypsání těchto doplňovacích voleb, došlo mi, že zákony za nás schvalují lidé, kteří si je ani nedokážou přečíst. Místo toho, abych jen nadávala, jsem se rozhodla kandidovat a přispět ke zlepšení tohoto stavu. Už mám dost hloupých politiků a špatných zákonů.

Co by o vás voliči měli vědět?

Už 18 let působím jako advokátka. Vedle toho podnikám, jsem majitelkou Luční a Labské boudy a pivovaru Paroháč, tedy i recepční, pokojskou, servírkou a sládkovou. Prostě vším, co je promé podnikání zrovna potřeba. Mimo jiné jsem si zkusila i práci záchranářky. V osobním životě jsem pyšná máma a čerstvá babička. Troufám si proto tvrdit, že už mám něco za sebou a znám život z mnoha stran. Své schopnosti a zkušenosti chci nyní nabídnout lidem a hájit jejich zájmy v Senátu.

Jaké jsou vaše priority?

Především chci přispět k tomu, aby stát přestal zatěžovat své občany nesmyslnými povinnostmi a absurdními nařízeními či zákazy, a naopak zajistil lepší podmínky všem, kteří chtějí něco vytvořit nebo pomáhat. Příkladem jsou dobrovolní hasiči. To jsou lidé, kteří ve svém volném čase pomáhají ostatním, často přitom riskují své zdraví nebo dokonce život.

Luční boudaLuční bouda patří k nejstarším horským chatám v Krkonoších. Byla postavena v 16. století a neustále se rozšiřovala. V roce 1938 při vyklízení českého pohraničí shořela a v letech 1939-40 byla zrekonstruována a dostavěna do dnešní podoby. Její celková kapacita je nyní přes 150 lůžek, všechny pokoje jsou po čerstvé rekonstrukci. Návštěvníkům je k dispozici sauna, wellness centrum, pivní lázně a celá řada společenských her a doprovodných aktivit, klubová oddělená místnost a další služby. Luční bouda se pyšní také nejvýše položenou českou restaurací, minipivovarem a ubytovacím zařízením v nadmořské výšce 1410 metrů. Luční bouda se pyšní svým ekologickým provozem, například čističkou odpadních vod, a investicí do obnovení pekárny s legendárními velkými rohlíky.

Stát jim ale dosud nedokázal oplatkou zajistit ani pořádné úrazové pojištění či jasná pravidla pro uvolnění ze zaměstnání v případě zásahu nebo práce pro sdružení dobrovolných hasičů. Takový člověk, který pomáhá při povodních, vichřici nebo požárech, musí být pojištěný i mimo přímý výkon služby a hlavně na odpovídající částku. To je věcí státu. Je to náš dluh vůči hasičům, ostuda, kterou chci rychle změnit. Zaměřím se také na úlevu živnostníků a podnikatelů od neskutečné byrokracie a poplatků. Vezměte si třeba autorské organizace, jako je OSA, které vybírají poplatky třeba i od zubaře, v jehož čekárně hraje rádio. To je jasná ukázka špatného zákona, který odporuje zdravému rozumu. Nebo desítky poplatků, které musíte povinně odvést každý rok za nejrůznější nesmysly, od poplatků za televizi a rozhlas, až po recyklační poplatky. Všechno jsou to skryté daně, které zaplatit musíte, i když třeba rádio ani neposloucháte.

Čím chcete pomoci našemu regionu?

Přímo na Luční boudě vaříme pivo Paroháč :-)

Jednoznačně je to dokončení dálnice D11, která sem přinese lepší možnost podnikání, více návštěvníků hor i celkový komfort pro nás všechny. Trochu se bojím, že zase nebudou plněny termíny, že se najde někde brouček, nebo kus staré zdi a že se dálnice zase nedočkáme. Jako senátorka bych mohla hodně tlačit na příslušné orgány, aby dodržovaly lhůty a zákony. A taky třeba navrhovat odvolání ministrů…

Dalším problémem je potom přílišná restrikce v Krkonošském národním parku. Příroda musí být chráněna, ale jako majitelka dvou bud v I. zóně vidím, že třeba nápad administrativy KRNAP zakázat vždy plošně vstup do lesa je prostě špatný. My, co tu žijeme, si hor vážíme a je škoda, že si ani nemůžeme nasbírat houby. Ať se zakáže vstup do opravdu vzácných částí, ale ne plošně. To je alibismus a byrokracie.

Více o kandidátce najdete na www.klaradosenatu.cz 
A na facebooku: https://www.facebook.com/KlaraSenat/

 

Související články
Bude na Luční boudě pivo zdarma?
Debata senátorských kandidátů pod obry - středa 3. ledna od 17 hodin v Hostinném a s živým přenosem přes internet
Vydávání voličských průkazů pro doplňovací senátní volby - termíny a novinky
Klára Sovová: Kdyby senátoři makali, mělo by to smysl
Vaše komentáře
kam s ním, 19.12.2017 17:46, Reagovat
Nerudovská otázka zde sedí hned dvakrát,ad.1-bude-li zvolen p.Hlavatý a lekne se toho,co udělal-Kam s ním potom? ad2--Jaké pozitivum vytváří senát,kromě dobrých koryt pro desítky dřímajících?-Kam s ním? Nechť si každý odpoví sám.
Ostrá lady, 14.12.2017 07:12, Reagovat
Jsem rád, že jste zachránila Luční a teď i zkoušíte dát do cajku Labskou, držím vám palce, ale mám strach, že těch ovcí co volí za koblihu bude strašně moc....
Dobrá volbaOndřej, 13.12.2017 12:56, Reagovat
Myslím, že tato paní by v Senátu neměla chybět. Budu ji volit, věřím, že se dostane do druhého kola. V druhém kole budu volit kohokoliv proti panu Hlavatému. Je to zřejmě dobrý ředitel podniku, ale také jeden z nejneschopnějších a nejmizernějších politiků, jací v ČR jsou. V politice opravdu nemá co dělat.
Senát je pojistka proti ANO a komunistům, 13.12.2017 12:48, Reagovat
Lidi si myslí, že je Senát zbytečný, ale když se podíváme, co se nám urodilo do Parlamentu tak jít volit normální(ho) senátorku(a) je v dnešní době povinnost. Máte můj hlas, schopná ženská do politiky patří a ještě k tomu právnička!
Pytle juta hlava dutáPetr, 13.12.2017 12:36, Reagovat
Normálně bych asi volit do Senátu ani nešel, ale to co předvedl Hlavatý je do nebe volající arogance. Sovová je evidentně šikovná ženská, z Luční vydupala fakt skvělou boudu, takže jí to půjdu hodit. Snad to dopadne, i když je mi jasný, že některý ovce klidně zase zvolí Hlavatýho.
Fandím VámJirka, 13.12.2017 12:31, Reagovat
Konečně někdo vystoupí proti panu Hlavatému, kvůli kterému volby jsou. nechci tam žádné další politiky, ale někoho se zdravým rozumem. A Luční bouda je skvělá, takže věřím, že to v Senátu někam dotlačíte. Hezké Vánoce, můj hlas máte.

Přečteno 2199x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
18.04.2024 13:00 - 18.04.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo