Vyhledej
Královédvorsko > Sport > cyklistika

Absolutním vítězem krátké trati Jičínské padesátky se stal Luboš Toman z cykloklubu Carla.kupkolo. Lucka Hrnčířová byla v ženách stříbrná a Lucka Blažková bronzová.krátké trati

Redakce / 8.06.2017
V sobotu 27. května se konal už tradiční MTB maraton Jičínská 50. My jsme si tento hezký, ale opravdu náročný závod zvolili jako týmovou akci. I díky tomuto jsme se tam sešli téměř všichni, kdo jezdí bajky. A závod to byl nadmíru úspěšný!

FOTOGALERIE - Absolutním vítězem Jičínské padesátky se stal Luboš Toman z cykloklubu Carla.kupkolo. Lucka Hrnčířová byla v ženách stříbrná a Lucka Blažková bronzová.

Už ráno bylo opravdu teplo a tak bylo jasné, že to bude rychlý, ale hodně prašný závod. Pěkné počasí přilákalo v hlavních distancích přes 500 závodníků. My jsme po domluvě zaparkovali na předem smluveném místě. Po registraci, která jako vždy proběhla rychle, jsme udělali pár fotek, prohodili pár slov a jeli se rozjet, protože začátek závodu je hodně rychlý.

Na kole Schulzovými sadyPro všechny děti Královédvorska pořádá Cykloklub CARLA.KUPKOLO.cz ve čtvrtek 15. června a 21. září závody v parku Schulzovy sady.
Přijďte si vyzkoušet závodní atmosféru. Vyhrát může opravdu každý. Nejlepší ceny se budou losovat formou tomboly :-) Více informací včetně formuláře pro přihlášení ZDE

Po startu a slavnostním přesunu přes Jičín se závod rozjel na plné obrátky. Až do místa dělení tratí 50 a 25 km to byl boj o pozice. Ovšem první stoupání na Bradlec ukázalo, kdo jak na to měl. Od tohoto místa už to bylo jen nahoru a dolu – těžké výjezdy a následné krásné singl pasáže. Nejtěžší ovšem asi bylo poslední těžké stoupání na Ploužnici a následné pokračování na vrchol Tábora, kde díky horku a slunečné stráni toho měli už všichni dost. Odměnou pak byl sjezd z Tábora, hravé singltreky trvající dlouhé minuty a pak už pomalu návrat do Jičína. V Jičíně nás čekala poslední atrakce tohoto závodu – paletový sjezd pod most, následný průjezd vodou a výjezd na komunikaci. Pak už jen pár set metrů zpět na Lidické náměstí a průjezd v parku klikatou tratí do cíle.

Po chvilkovém odpočinku jsme si zašli na bufet po závodě, kde jsme se  zase všichni potkali a probírali zážitky z celého dne.

A tento závodní den byl pro naše barvy opravdu úspěšný! Na krátké trati nás skvěle reprezentovali všichni 3 Tomanové. Nejstarší z nich Luboš Toman tento závod dokonce vyhrál celkověOběma synům se dařilo taky a obsadili 4. a  5. místo.  Mezi juniory jsme brali stříbro díky našemu novému oddílovému kolegovi Dominikovi Koudelkovi.

I na dlouhé 50-ti km trati jsme měli pódiové umístění a to díky oběma Luckám. Lucka Hrnčířová skončila stříbrná mezi ženami 30-39 let a Lucka Blažková brala ve své kategorii bronz. Trochu více smůly měla Karolína Bergerová, které opravdu pěkný výkon stačil bohužel na 4. místo mezi nejmladšími ženami. 12. místo ve své kategorii vybojoval Pavel Kubín. Poslední dva zástupci  si taky nevedli špatně. Kuba Hebelka skončil 23. a Luděk Novotný na 28. místě.

Díky krásnému letnímu počasí a počtu, ve kterém jsme se sešli, jsme si to všichni užili.




Související články
Závodníci oddílu CarlaKupkolo jsou i na letošních závodech hodně vidět! Zazávodili si skoro i s Jardou Kulhavým :-)
Hned 3 první místa získal team Carla-Kupkolo na domácím Podkrkonošském maratonu
Tomáš Hak získal v dresu oddílu Carla.kupkolo.cz stříbro na maratonské trati v Kuksu
Královédvoráci si z Jičínské 50 udělali domácí závod
Karolína Bergerová a Luboš Toman jsou mistry kraje v závodech horských kol!
Cykloklub Carla.kupkolo.cz vyrazil za fotografem! Podívejte se na parádní fotky a video z focení
Vaše komentáře

Přečteno 618x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival