Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Královédvorské karate získalo 14 cenných kovů v Trutnově

Redakce, / 28.02.2017, Dvůr Králové nad Labem
První letošní měření sil čekalo na karatisty z královédvorského oddílu Karate-Do poslední únorovou sobotu v trutnovské sportovní hale Komenského. Šestého ročníku Velké ceny Trutnova pod záštitou starosty Adamce se zúčastnilo přes 340 soutěžících ze 37 českých, slovenských a polských klubů, soutěž byla rekordní nejen v celkovém počtu účastníků, ale i v počtu královédvorských zástupců, kterých se zúčastnilo celkem 44!

Do disciplíny souborných cvičení kata se zapojili i naši nejmladší, pro mnohé z nich to byl úplně první start na soutěži, takže mnohdy rozpačité výkony je třeba přičíst nervozitě z případného neúspěchu, ale každopádně je potřeba pochválit je za odvahu, kterou ukázali na tatami. Jediné bodované umístění si vybojovala A. Šraierová mezi nejmladšími žákyněmi, dělené 6.-7. místo.

Od starších a pokročilejších se očekávaly medaile, těsně pod stupni vítězů skončila O. Polášková na děleném 4.-5. místě mezi dorostenkami a poté už konečně zacinkal kov, bronzový, a to pro Karolínu Stillerovou v kategorii juniorek. Mezi ženami nad 18 let závodily Regina Plašilová a Petra Punnerová, obě si shodně odvezly bronzové medaile po úspěšně zvládnutých repasážích.

Po ukončení soutěží kata byl proveden slavnostní nástup, v jehož průběhu byli vyhlášeni nejúspěšnější závodníci královéhradeckého kraje za rok 2016. Ze dvanácti vyhodnocovaných kategorií obsadili členové Karate-Do Dvůr králové nad Labem celou polovinu! Jakub Šolín ovládl žáky 10-11 let, Alžběta Mrkvičková žákyně 12-13 let. Denis Rajsner a Olga Polášková zvítězili mezi dorostenci, respektive dorostenkami a Josef Mišák a Regina Plašilová mezi dospělými.

Po krátké pauze byla zahájena soutěž ve sportovním zápase kumite mládeže, která byla pro královédvorské barvy ještě úspěšnější. Bodované 6.-7. místo obsadil D. Rajsner při svém prvním startu mezi juniory 16-17 let, na stupně vítězů postupně vystoupili V. Merhulík, A. Mrkvičková, J. Bukovský, P. Škalda, L. Vlček, všichni získali po bronzové medaili a na stupínek nejvyšší pak vystoupila K. Stillerová, pro kterou byla tato soutěž první po několikaleté pauze v závodění a o to cennější je její vítězství nad daleko zkušenějšími soupeřkami.

Dospělí rozšířili sbírku medailí o dalších pět, J. Mišák získal bronz ve své váhové kategorii, H. Straková bronzy dva, jeden za svou váhovou kategorii, druhý za kategorii bez rozdílu hmotností. Svou dominanci na tatami potvrdila R. Plašilová ziskem dvou prvenství, rovněž ve své váhové kategorii a v kategorii bez rozdílu hmotností.

Všem zúčastněným děkujeme za reprezentaci oddílu a předvedené výkony, rodičům za nezištnou pomoc pří zvládání organizace tak velkého počtu dětí, koučům za jejich cenné rady a obzvlášť bych chtěl poděkovat Josefu Sýkorovi za krásné fotografie, které stíhal i při všech výše zmíněných činnostech.

Petr Kocmánek

Související články
Královédvorské karate přivezlo z krajských přeborů 21 medailí
Královédvorské karate úspěššné na soutěžním maratonu v České Lípě (8.-9. dubna 2017)
Vaše komentáře

Přečteno 1246x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival