Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ostatní sporty

Autobus lyžařské a snowboardové školy Tatran vyjíždí přímo ze Dvora Králové na Pomezní boudy!

Redakce / 29.11.2017
Již třetím rokem vyjíždí autobus s lyžaři přímo ze Dvora Králové. Je to úžasná příležitost hlavně pro děti, ale i pro dospělé, jak se naučit správně lyžovat a přitom si užít kupu zábavy.

FOTOGALERIE - LYŽAŘSKÁ A SNOWBOARDOVÁ ŠKOLA VE DVOŘE KRÁLOVÉ

Jsme lyžařská škola, kde jsou instruktory zapálení dobráci s letitou praxí. Děti učíme hravou formou nejen lyžovat, ale hlavně lásce k tomuto sportu a přitom se snažíme, aby si užily spousty legrace. Jsme certifikovaná lyžařská škola z Hradce Králové, ale jeden z našich autobusů již 3 roky vyjíždí přímo ze Dvora Králové vždy v sobotu ráno a odpoledne se zase vrací zpět do Dvora. Hned 3 z vyškolených instruktorů jsou rovněž přímo ze Dvora Králové nad Labem. 

kontaktySK TATRAN
Kovárníková Radana
telefon: 775 174 221
e-mail: sktatran.dk@seznam.cz
web: www.sktatran.unas.cz
Jezdíme na Pomezní Boudy, kde bývá sníh déle než v okolních střediskách díky vyšší nadmořské výšce. Takto 5 až 7 sobot po sobě dle sněhových podmínek.

NA OBJEDNÁVKY DO 30. 11. 2017 JE SLEVA 10%

Děti jsou rozděleny do družstev dle jejich lyžařských dovedností a pak jsou přibližně tři hodiny dopoledne a zhruba dvě hodiny odpoledne na svahu. Pauzu na oddech mají přes oběd, kdy je k dispozici chata jen pro nás. K obědu je vždy chutná teplá strava. Pauzu mezi lyžováním mají děti minimálně hodinovou, školička většinou o trošku delší, aby se prckové stihli zahřát, najíst a ještě si pohrát. Ve družstvech je různý počet dětí, maximálně však 10. Podle počtu dětí ve družstvě a podle jejich dovedností se jednomu družstvu věnují jeden až dva instruktoři.

Podívejte se na video lyžařské školy:

Děti tato forma výuky baví, protože lyžují spolu, najdou si nové kamarády a řádí jak spolu tak s instruktorem. Navíc jsou velmi rychle znát jejich lyžařské pokroky. Už první den vyjedou na vleku a sjedou kopec i ty děti, které na lyžích předtím nikdy nestály. Děti z prvních dvou družstev se učí curvingové lyžování a také mimo jiné jezdit v hlubokém sněhu a zkouší si i lyžování na malých lyžích, tzv. footech.


Pátou sobotu jsou závody. Malé děti jezdí v maskách, velké pouze pokud chtějí, takže většinou bez. Pro vítěze máme vždy medaile, diplomy a speciální ceny. Všichni dostanou nějaké odměny už jen za to, že s námi jezdili a také fotky z lyžování na CD, které nám pořizuje profesionální fotograf. 

Šestý a sedmý zájezd jsou tzv. doplňkové zájezdy. Na ně jezdí děti, které byly v průběhu předchozích sobot nemocní jako na náhradní zájezd či děti, které to baví tak, že se jim nechce přestat jezdit.

Píšeme o dětech, ale učíme i dospěláky. Není výjimkou, že se ke družstvu přidá nějaká maminka či tatínek anebo si zaplatí individuální výuku, kdy se instruktor věnuje výhradně jen jí či jemu po celý den.

Co ještě víc dodat? Snad jen, že máme výborné ohlasy od dětí i jejich rodičů, že se jim s námi líbilo. Já osobně mám tuto formu lyžáku nejraději. Přijde mi lepší a zábavnější než zakoupení instruktora třeba na hodinu až dvě přímo na svahu jen pro jedno dítě. Sama jsem si vyzkoušela jako instruktor obě varianty a na tuto zkrátka nedám dopustit. Takže….

Neváhejte a přihlaste sebe či vaše děti.
Těšíme se na vás!

Radana Kovárníková za celý tým lyžařského oddílu SK TATRAN


Související články
Na lyže i bez lyží a auta - Malá Úpa vítá každého
Vaše komentáře
Tak to je fajn30.11.2017 15:41, Reagovat
Už jen dostatek sněhu, a jde se na to.

Přečteno 917x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival