Vyhledej
Královédvorsko > Sport > tanec

Dvě stříbrné medaile z Německa pro královédvorskou tanečnici Khattyu

Redakce, / 29.07.2016, Dvůr Králové nad Labem
Na přelomu června a července se konal v Berlíně festival Oriental Fantasy pořádaný proslulými manželi Cifuentes, kteří patří mezi nejznámější lektory orientálního tance v Evropě. V rámci festivalu se konala spousta seminářů, show a také soutěž, kde se místní tanečnici Kateřině Khattye Krupkové zadařilo.

FOTOGALERIE - Khattya v Berlíně


Soutěž sólistů se konala hned první festivalový den. Khattya se účastnila dvou kategorií. V kategorii „Fantasy“ obsadila 2. místo s dramatickou choreografií laděnou do stylu tango orient a podařilo se jí během jejího vstupu rozplakat většinu publika. Ohromnou radost přineslo taktéž 2. místo, avšak z v kategorie „Professional“, kde tančila na klasickou orientální skladbu. Mezi konkurentkami byly tanečnice nejen z Německa, Ruska, Finska, ale také Indonésie. Naše tanečnice reprezentovala Českou republiku jako jediná. Tanečnice byly hodnoceny šestičlennou odbornou porotou složenou z organizátorů a také hlavních hostů, mezi kterými stojí určitě za zmínku světoznámá tanečnice Didem (Turecko) a Sadie (USA).
Během dalších dnů probíhala spousta workshopů právě s členy poroty, díky kterým Khattya načerpala spoustu nové inspirace. Také tančila na páteční show, kde předvedla své vítězné choreografie pro veřejné publikum.

 
Kateřina Sekyrková
Foto: Matti Lipponen

Související články
Úspěchy orientálních tanečnic ze Dvora Králové
Orientální tanec pomůže srovnat záda i psychiku. Ve Dvoře je učí mladá studentka - zkušená tanečnice Khattya.
Úspěchy královédvorských orientálních tanečnic na Dvorské Jedničce
Kurzy břišních tanců pro děti i dospělé ve Dvoře Králové - 2017/2018
Vaše komentáře

Přečteno 768x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí