Vyhledej
Královédvorsko > Architektura

Oficiální prohlášení spolku TuDů k vyjádření pana Zvičiny a pana Vágnera ze dne 4. 8. 2019

Redakce / 5.08.2019, Trutnovsko a Úpicko
Na schůzi spolku v neděli 4. 8. 2019 se členové dohodli a jednohlasně odhlasovali, že respektují stanovisko pánů Luboše Zvičiny a Pavla Vágnera a jejich odstoupení od spolupráce na vytvoření nového slona u silnice mezi Dvorem Králové nad Labem a Trutnovem. Jejich dosavadní spolupráci a práci směřující k realizaci nového slona si váží a děkují jim tímto za ni.
V současné době tvoří spolek šest členů, z nichž se pět zúčastnilo dnešní schůze. Jmenovitě předseda Jiří Nývlt, Lenka Illnerová, Jan Dressler, Karel Kadlec a Luděk Benko. Dalším třem čekatelům o členství byly přeposlány žádosti o členství k vyplnění.


Oficiální prohlášení spolku TuDů k vyjádření pana Zvičiny a pana Vágnera ze dne 4.8.2019 zveřejněném na těchto stránkách zde
Vyjádření je převzato z Facebookové stránky spolku a bylo určeno jako vyjádření pro fanoušky spolku, nikoliv jako tiskové prohlášení. Se zveřejněním na našich stránkách spolek souhlasí.
Spolek funguje přes drobné nesnáze (které se urovnaly) dál, členové se seznámili se situací a s tím, co kdo udělal a předjednal, Jan Dressler informoval mimo jiné i o jednáních s panem Zvičinou a jeho stanovisku.

Členové spolku se shodli na tom, že přes tento nezdar v jednání s panem Zvičinou pokračují nadšeně v práci pro to, aby u silnice mezi Trutnovem a Dvorem Králové nad Labem nový slon stál. 

V současné době je osloven jiný renomovaný místní umělec a jednání s ním jsou na velmi dobré cestě. (Nechte se překvapit! ;) Rýsují se první skici a můžeme vám říci, že i cena pro spolek bude více než přívětivá. Hned jak bude vše dohodnuto a návrhy hotové, předložíme je vám ke kochání.

Současně se jedná i o pozemcích pro umístění nového slona. Ve hře je několik pozemků a je potřeba dohodnout detaily. Spolek samozřejmě preferuje pozemky s možností bezplatného umístění slona a také by rád, aby splňoval požadavky fanoušků - lokalita mezi Dvorem Králové a Trutnovem a samozřejmě možnost troubit pro štěstí bez toho aniž by to rušilo obyvatele v okolí.

Dále spolek chystá www stránky pro možnost informovat i ostatní čtenáře a zájemce, kteří nemají facebook. Stránky budou jednoduché a vyrobené zdarma v jedné ze služeb, která to umožňuje. Platit spolek bude jen registraci domény prvního řádu a bude to prakticky první investice z vybraných peněz (řádově 200 Kč ročně), zatím se na nic jiného nečerpalo. Předseda spolku dokonce trval na tom, že i razítko spolku zaplatí ze svého…

Ještě vyjádření k jedné nepravdě ve vyjádření pana Zvičiny: 

30.7.2019 Karel Kadlec nevolal p. Vágnerovi, a neřekl, že Zvičina nemá žádná práva na tvorbu slona. 

Karel Kadlec byl spolu s Jiřím Nývltem osobně ve středu 31.7.2019 u Pavla Vágnera, kde byl představen jako člen spolku. Pavel Vágner jim sdělil, že pan Zvičina nebude jednat s Jiřím Nývltem a on jako kovář bude realizovat slona jen s Lubošem Zvičinou. Protože se Pavel Vágner, jak sám říkal, chystal na hovor s panem Zvičinou, byl požádán, aby vznesl dotaz na pana Zvičinu, jestli odmítá jednat jen s Jiřím Nývltem, nebo se jeho averze vztahuje na celý spolek, protože spolek může nadále za panem Zvičinou posílat jiného svého člena. Pavel Vágner vyjádřil obavy, že pan Zvičina pravděpodobně už nebude chtít jednat s nikým ze spolku, že je mu to líto a že tudíž asi žádný slon nebude. Zástupci spolku mu řekli, že jsou zavázáni přispěvatelům a příznivcům spolku a že slona zrealizují tak jako tak třeba s jiným grafickým návrhem od jiného autora, protože na tvar slona afrického jako takového nemá nikdo, kromě přírody, autorská práva.

Také je třeba uvést, že předběžná kalkulace na vyrobení slona ve spolupráci Zvičina+Vágner byla na více než dvojnásobek částky, kterou se zatím podařilo nasbírat.

Na konci schůze si členové rozdělili úkoly na další dny.

Pokud jste dočetli až sem, děkujeme vám za trpělivost, za přízeň a za podporu.

Učíme se vše za pochodu ;)

Brzy budou následovat další zprávy.

A nebojte se, slon bude! 🐘

Vyjádření je převzato z Facebookové stránky spolku a bylo určeno jako vyjádření pro fanoušky spolku, nikoliv jako tiskové prohlášení. Se zveřejněním na našich stránkách spolek souhlasí.

FOTOGALERIE - Oficiální prohlášení spolku TuDů k vyjádření pana Zvičiny a pana Vágnera ze dne 4.8.2019

Související články
Pánové Luboš Zvičina a Pavel Vágner se vzdávají snahy vytvořit staronového slona
Vaše komentáře

Přečteno 4608x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
19.03.2024 01:00 - 20.03.2024 01:00
Velikonoční dílna
19.03.2024 18:30 - 19.03.2024 20:00
Cestovatelská přednáška - Havaj