Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Karatisté Mládková a Palan vezou znovu medaile ze zahraničí

Redakce, / 30.05.2023, Dvůr Králové nad Labem, karate-do.kralovedvorsko.cz
Další v seriálu přípravných turnajů pro členy širšího výběru reprezentace Anežku Mládkovou a Martina Palana z královédvorského oddílu Karate-Do zavedl oba závodníky do polské Karpacze na Grand Prix v karate WKF.

FOTOGALERIE - Karatisté Mládková a Palan vezou znovu medaile z Polska


Moderní klimatizovaná sportovní hala se v sobotu 28. května stala útočištěm pro 495 startů polských, německých a českých závodníků, kteří bojovali v kata a v kumite jednotlivců a v kata družstev.

Po minulé zkušenosti ze soutěže v Legnici, byť úspěšné (2x zlato), kde oba závodníci čekali po registraci dlouhé hodiny na vlastní zápasy v kumite, se trenér rozhodl oba přihlásit i do soutěže kata, aby nasáli atmosféru soutěže, procvičili si systém rozhodování kata podle světové federace WKF a naladili se na svoji preferovanou disciplínu kumite.

Martin Palan překvapil sebe i trenéra, když postoupil přes dvě kola až do boje o bronzovou medaili, nakonec skončil v disciplíně kata bez medaile na děleném pátém místě, což je ale velmi slušný výsledek pro kumiťáka v nabité konkurenci specialistů.

Anežka Mládková využila možnost startovat ve dvou věkových kategoriích vzhledem k tomu, že v červnu přestupuje z dorostu do juniorů. V dorostu startovala jako první a na bodování to bylo znát, rozhodčí se teprve kalibrovali, nicméně bylo z toho krásné deváté místo z 18 závodnic. Chuť si spravila v juniorkách, kdy z prvního kola postupovala ze třetího místa, v druhém kole pak dokonce ze druhého, což ji ale umožnilo nastoupit do bojů o bronzové medaile. Zde čistě technicky a dynamicky zacvičenou kata Bassai Dai nedala své soupeřce šanci a po zásluze si tak mohla převzít krásnou bronzovou medaili.

V kumite nastoupil jako první Martin, který trpělivým taktickým výkonem porazil všechny svoje soupeře a zaslouženě převzal pohár, medaili a diplom pro vítěze
Anežka nejprve nastoupila v juniorkách, hned po prvním zápase už ji volali na vedlejší zápasiště mezi dorostenky. Nicméně i při přebíhání mezi kategoriemi takové vytížení zvládla úspěšně, boj o bronzovou medaili mezi juniorkami dovedla do vítězného konce a v kategorii dorostenek vystoupala po výborném výkonu až na stupínek nejvyšší.

Díky dvěma zlatým a dvěma bronzovým medailím se královédvorské karate zařadilo v hodnocení klubů na 11. pozici, z českých klubů jsme byli první! Gratulujeme.

Ukázalo se, že v Polsku nechybí kvalitní konkurence, zápasy kumite byly o poznání tvrdší než u nás, což je ale pro start za národní tým spíše výhodou a dává tak závodníkům lepší výchozí průpravu pro další mezinárodní klání. 
Nejbližší zahraniční soutěž na Anežku a Martina čeká v červnu v chorvatské Poreči.

Přejeme oběma reprezentantům mnoho dalších úspěchů na domácí půdě i v zahraničí a děkujeme našim partnerům, bez jejichž podpory bychom se neobešli – Město Dvůr Králové, společnosti Etigraf a Tektum.

Petr Kocmánek

Další články KARATE-DO

 
Vaše komentáře

Přečteno 212x
 
Kontakt



KARATE - DO
 
Dvůr Králové nad Labem

 
Nábor nových členů probíhá v září každý rok. 
Přijímáme chlapce i dívky ve věku od 7 let.
Cvičíme v tělocvičně ZŠ v ulici Komenského, Dvůr Králové n. L.
Pondělí 16.30 - 17.30 hod.
Pátek 16.00 - 17.00 hod.
 
Bližší informace Vám poskytne šéftrenér oddílu Petr Kocmánek na e-mailové adrese: karatedo.dknl@seznam.cz


Oddíl podporují:
  

  

Facebook skupina Karate-do
Staňte se členem naší skupiny na facebooku.
Kalendář akcí