Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Podkrkonoší má dvojnásobnou Mistryni světa - je jí olympionička Tereza Voborníková

Redakce / 28.02.2022
Skvělá jízda biatlonistky z Hostinného nemá konce. Po bronzu z vytrvalostního závodu a zlatu ze sprintu přidala Tereza Voborníková do své sbírky nejcennější kov i ve stíhacím závodě. V neděli na 10kilometrové trati byla v běžecké části nejrychlejší, a tak ji nezastavily ani tři chyby na střelnici (0+2+1+0), byť před závěrečnou položkou běžela “až” pátá. Podstatné ale bylo, že v poslední stojce trefila na rozdíl od soupeřek všech pět terčů. Nejrychlejším časem ve finiši pak odrazila útok Italky Auchentallerové a Norky Dokkenové.

FOTOGALERIE - Podkrkonoší má dvojnásobnou Mistryni světa - je jí olympionička Tereza Voborníková

Přečtěte si rozhovor, který poskytla po své první zlaté medaili

JUNIORSKÁ MISTRYNĚ SVĚTA TEREZA VOBORNÍKOVÁ: „SLYŠET NAŠI HYMNU JE OPRAVDU VELKÁ POCTA

Leden a únor jí změnily biatlonový život. Juniorka Tereza Voborníková se nejprve nominovala na olympijské hry do Pekingu, kde mj. dosáhla na pěkné 34. místo ve vytrvalostním závodě, aby nyní na světovém šampionátu své věkové kategorie vybojovala po bronzu i zlato! V sobotu 26. 2. 2022 se stala v americkém Soldier Hollow juniorskou mistryní světa ve sprintu.

Když si rodačka z Hostinného v Podkrkonoší zapnula mobilní telefon, obsahoval bezpočet gratulací. Mezi nimi i od trenérů ženské reprezentace Egila Gjellanda a Jiřího Holubce.
„Vážím si toho, že závody sledují a podporují mě. Snad jsem udělala radost i všem dalším lidem, kteří fandí našemu biatlonu.“

TEREZO, JAKÝ VNÍMÁŠ ROZDÍL MEZI ZLATEM A BRONZEM?
Z obou medailí mám obrovskou radost a už po bronzu jsem byla moc spokojená. Teď mne těší, že jsem dokázala zopakovat medailové umístění. Ovšem zlato je zlato, to je ještě o řád výš. Uvědomila jsem si to na stupních vítězů, když mi hráli naši hymnu. To bylo něco speciálního, něco, co se neděje každý den. Je to opravdu velká pocta.

KDYŽ SE PODÍVÁME NEBO BUDOUCNOSTI, CO PRO TEBE TENTO ÚSPĚCH ZNAMENÁ?
Uvědomuji si, že vše, co jsem pro biatlon dosud dělala, mělo smysl. Je neskutečná motivace do další práce.

UŽ NĚKOLIK SEZÓN, KROMĚ SVĚTOVÝCH ŠAMPIONÁTŮ, V JUNIORSKÉ KATEGORII NEZÁVODÍŠ. ALE AŽ PŘÍŠTÍ SEZÓNU BUDEŠ DEFINITIVNĚ MEZI ŽENAMI. JAK SE TĚŠÍŠ?
Je mi jasné, že to bude extrémně těžké. Už nebudu mít žádnou příležitost odbočit mezi juniorky. Čeká mě dřina, hodně úsilí, ale myslím, že jsem na to připravena. Sama jsem si tuto cestu vybrala.

KDO VŠECHNO BYL PRO TVOJI KARIÉRU DŮLEŽITÝ?
To bylo opravdu hodně moc lidí od rodičů až po současné trenéry. Každý mi něco přinesl, nějakým způsobem mě ovlivnil. Někdo pozitivně, někdo negativně. Ale to tak to v životě chodí. Důležité je se všemi prožitky správně naložit, pracovat s nimi, získat zkušenosti, poučit se.“

zdroj: 
www.Biatlon.cz

Videopředstavení Terky Voborníkové z roku 2019, kdy se stala členkou České reprezentace:

 
Vaše komentáře

Přečteno 1053x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí