Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Žáci ZŠ Schulzovy sady se úspěšně účastní řady sportovních soutěží

ZŠ Schulzovy sady se věnuje nepřebernému množství aktivit. Dětmi velmi oblíbenou aktivitou je sport, který se prolíná celým školním rokem a ředitelství školy sportování svých žáků podporuje.

FOTOGALERIE - Žáci ZŠ Schulzovy sady sportují

Součástí výuky tělesné výchovy jsou povinné plavecké kurzy ve druhém a třetím ročníku a také bruslení, do kterého se zapojují děti již od prvních tříd. Ke sportování využívá škola dvě školní tělocvičny, školní hřiště, přilehlý park, letní atletický stadion a zimní stadion. Děti také navštěvují kroužky házené, barevného volejbalu i kroužek všestrannosti. Během školního roku se zúčastňují žáci nejrůznějších sportovních soutěží ve florbalu, volejbalu, fotbalu, atletice, šplhu a dalších akcí. Celoročně je škola zapojena do školní ligy házené, soutěží v Barevném volejbalu. Pravidelně se žáci účastní atletické soutěže Pohár rozhlasu, fotbalové soutěže MC Donald cup, soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů, Štafetového poháru, soutěže ve šplhu pořádané DDM Jednička a dalších soutěží vypsaných pro školy. Škola je také ve spolupráci s ostatními královédvorskými školami pořadatelem oblíbeného Běhu Schulzovými sady, kterého se každoročně zúčastňuje přes pět stovek běžců.

- V únoru se družstvo žáků ve složení Antonín Mostecký, Ondřej Schreiber, Tomáš Höfer a Filip Pracný umístilo na krajské soutěži ve šplhu na 3. místě a A. Mostecký skončil celkově čtvrtý. 
- Družstvo žáků obsadilo v okresním kole soutěže ve fotbalu, MC Donald cupu, 3. místo.
- V okresním kole OVOV vybojovali žáci naší školy 19 individuálních medailí, družstvo budovy A obsadilo 2. místo a družstvo budovy B třetí místo. Řada závodníků postoupila do krajského kola. 
- V okresním kole soutěže Štafetový pohár obsadilo družstvo budovy A 5. místo a družstvo budovy B 8. místo.
- V letošním roce se škola zapojila také do projektu Čokoládová tretra pro děti mladšího školního věku a do soutěže Hejtmanův pohár. Čokoládová tretra je soutěž v běhu na 100, 200 a 300 metrů a nejlepší běžci postoupí do krajského kola. Soutěž Hejtmanův pohár je soutěž na překážkové dráze, kterou se krajští hejtmani snaží podpořit pohybové aktivity u školní mládeže.

Naše škola se účastí na sportovních aktivitách snaží v maximální míře podporovat tělesný rozvoj dětí a mládeže, vést žáky k tomu, že sport patří ke zdravému životnímu stylu. Věříme, že se nám podaří našim žákům lásku ke sportování vštípit a budou se sportu věnovat, buď závodně, nebo rekreačně po celý svůj život.

Mgr. P. Špatenková, ZŠ Schulzovy sady

Další články ZŠ Schulzovy sady

 
Vaše komentáře

Přečteno 476x