Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > základní školy > ZŠ speciální Diakonie Dvůr Král. n.L.

Ohlédnutí za měsícem únor 2023

Redakce, / 6.03.2023, Dvůr Králové nad Labem, zsdiakonie.kralovedvorsko.cz
V únoru jsme pro děti připravili hned několik aktivit a projektů souvisejících nejen s tímto ročním obdobím.

FOTOGALERIE - Ohlédnutí za měsícem únor 2023


PROJEKTOVÝ DEN: „HROMNICE“
"Na Hromnice o hodinu více". V tomto duchu jsme odstartovali pomalu přicházející období jara...

"MALOVÁNÍ NA PLÁTNO – KROK ZA KROKEM"
Podívejte se, jak úchvatně jsme zvládli krůček po krůčku malovat na plátno. Stali se z nás malíři..

FELINOTERAPIE
Dne 10. 2. jsme mezi sebe přivítali Barneyho. Lekce felinoterapie jsou pro nás opravdovým odpočinkem a vždy se na kocourka moc těšíme.

SVATÝ VALENTÝN
V rámci projektového dne jsme oslavili svátek všech zamilovaných. Přečetli jsme si o historii tohoto svátku, splnili jsme úkoly na tabuli, koberci i v sešitě. Řekli jsme si o tom, jak se slaví Valentýn v různých zemích. Nezapomněli jsme ani na své milované rodiče, kterým jsme vytvořili přáníčko ve tvaru srdce.

BAZÁREK PLNÝ ODMĚN
Dne 15. 2. konečně nastala událost, na kterou jsme se všichni moc těšili - "Bazárek plný odměn". Za celé první pololetí si žáci nedočkavě spočítali samolepky z pochvalníčku, které dostávali za pilnou a snaživou školní aktivitu. Počet samolepek se poté proměnil v mince, za které si mohli žáci v bazárku nakoupit různé věci dle libosti.

MASOPUST S DENNÍM STACIONÁŘEM SERAFÍNA
Dne 21. února jsme společně vyrazili k Hankovu domu, kde stacionář Serafína pořádal masopustní veselici. Zatančili jsme si s ostatními dětmi, prohlédli si masky a ochutnali jsme i vynikající koláčky, jednohubky a mnoho dalšího. Moc děkujeme Serafíně za pozvání.

PROJEKTOVÝ DEN „MASOPUST“
Dne 24. února jsme pokračovali v oslavách Masopustu, přečetli jsme si o tom, jak se Masopust v historii slavil, splnili jsme spoustu masopustních úkolů. Společně jsme si užili spoustu zábavy v maskách a nechyběla ani sladká tečka v podobě koblížků.¨

KNIHOVNA SLAVOJ „PRANOSTIKY“
V pondělí dne 27. 2. jsme se po delší době vypravili do městské knihovny Slavoj, kde jsme se hravou formou dozvěděli o významu jednotlivých pranostik. Návštěvu knihovny jsme zakončili prohlížením knížek. Moc děkujeme knihovně za pestrý program a těšíme se na příští návštěvu.

BIBLICKÁ HODINA
V pondělí 27. 2. nás navštívil pan farář Chalupski a přečetl nám další z biblických příběhů. Tentokrát o Josefovi a jeho snech.

CANISTERAPIE
Dne 28. 2. 2023 za námi přišli naši psí kamarádi Baryček a Ladynka. S nimi jsme si zopakovali naučené povely například – aport a „dej pac“. Měli jsme možnost je také kartáčovat nebo se s nimi projít po třídě.


tým Základní školy speciální Diakonie ČCE Dvůr Králové na Labem
Základní škola speciální Diakonie ČCE Dvůr Kr. n. L.

Další články Základní škola speciální Diakonie ČCE Dvůr K. n. L.

 
Vaše komentáře

Přečteno 41x