Vyhledej
Královédvorsko > Sport > cyklistika

Na cyklistických závodech v Schulzových sadech startovalo přes 90 dětí

Redakce / 16.06.2017, Dvůr Králové nad Labem
Nádherné odpoledne prožili ve čtvrtek 15. června v parku Schulzovy sady nejen příznivci cyklistiky. Cyklistické závody, které zde pořádal místní cyklistický oddíl Carla.kupkolo.cz, byly určeny široké veřejnosti a tomu také odpovídala (ne)náročnost zvolených tratí.

FOTOGALERIE - Na cyklistických závodech v Schulzových sadech startovalo přes 90 dětí

FOTOGALERIE - Stupně vítězů NA KOLE Schulzovými sady 2017

„Byly jsme svědky skvělých výkonů od dětí, pro které kolo není hlavním sportem, ale zábavou, a které mají fyzičku z jiných sportů. Zde bylo krásně vidět, že značkové kolo a cyklistický dres ještě neznamenají nejlepší výkon. A moc nás těšilo, že stejné boje jako o zlatou medaili, probíhaly i na zadních pozicích. Myslím, že se všichni dobře bavili včetně přítomných rodičů,” vysvětluje přístup k závodu předseda cykloklubu a jeden z organizátorů Luděk Novotný. Nejvíce se park zaplnil školkovými dětmi. „Jsme vděčni všem rodičům, kteří si dnešní den naplánovali tak, aby se jejich děti mohly závodu zúčastnit. Věřím, že nelitovali”, dodává Luděk Novotný. Větší děti už byly v parku převážně bez rodičů, ale všechny to zvládly skvěle. I když se některé zpočátku bály účasti na svém prvním cyklistickém závodu, už dnes se těší na další. 

Cyklokroužek pro děti 6 - 13 letCyklokroužek probíhá každé pondělí od 15 do 16 hod za každého počasí i o prázdninách. Vždy v parku Schulzovy sady u altánku. Jezdí se na kole, ale hrají se i sportovní hry podporující všestranný rozvoj dětí. Děti z cyklokroužku získaly na těchto závodech 3 zlaté, jednu stříbrnou a jednu bramborovou medaili. Více informací na telefonu: 732 521 835

Mezi startem jednotlivých kategorií se na blízkém workoutovém hřišti předvedl StreeWorkout tým. Před vyhlášením vítězů představil své triky na jednokolce i Jan Kunc. Akci moderoval výborný Petr Novotný ze ZŠ Podharť.

Každý závodník dostal občerstvení a řada dětí si odnesla i výhru z bohaté tomboly. Vítězové se mohou chlubit speciálně navrženými a vyrobenými medailemi i diplomy právě pro tento závod. 

Malé náhledy fotografií v galerii pro lepší orientaci 

Další díl tohoto dvorského seriálu cyklistických závodů se bude konat 21. září. Již nyní se těšíme na známé tváře i nové závodníky!

Výsledky závodů najdete zde (exel)

Poděkování patří partnerům akce: firmám Kupkolo.cz, Carla spol. s.r.o., městu Dvůr Králové nad Labem, mediálnímu partneru Královédvorsko.cz, všichni byli po závodě odměněni výbornými ovocnými pyré Monnami. 

Další velká fotogalerie Lucie Blažkové

Kateřina Sekyrková

Související články
Na kole Schulzovými sady - druhý, tentokrát podzimní cyklistický závod pro všechny děti bude 21. září 2017
Exhibice Streetworkout teamu Dvůr Králové
V sobotu se v Lázních Bělohrad konal Podkrkonošský maraton s velkou účastí závodníků královédvorského oddílu Carla.Kupkolo.cz. Podívejte se na velkou fotogalerii
V druhém závodě NA KOLE Schulzovými sady startovalo 101 závodníků. Podívejte se na fotky a výsledky!
Související odkazy
web cykloklubu
 
Vaše komentáře

Přečteno 870x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
19.03.2024 01:00 - 20.03.2024 01:00
Velikonoční dílna
19.03.2024 18:30 - 19.03.2024 20:00
Cestovatelská přednáška - Havaj