Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Jarní medailové úspěchy sokolů

Redakce / 21.04.2019, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
V jarních měsících začaly sokolům nejrůznější soutěže. Přinášíme vám souhrn úspěchů dvorských sokolů v těchto soutěžích - počínaje skokem do výšky, přes gymnastické závody a konče Odznakem všestrannosti.

FOTOGALERIE - Jarní medailové úspěchy sokolů

Skok vysoký

Nejprve to byly dva závody ve skoku vysokém. Závodu Úpická laťka se zúčastnilo jedenáct našich závodníků. Podařilo se nám vybojovat pět medailí. Mladší žákyně N. Pilařová vybojovala bronzovou medaili, starší žák M. Pavlík získal rovněž bronz, S. Erbenová získala stříbro mezi dorostenkami, stejně jako M. Fišerová mezi juniorkami. N. Erben získal zlatou medaili mezi muži. Na soutěži Jaroměřský klokan vybojovali naši závodníci dalších šest medailí. M. Lukáš vyhrál v kategorii nejmladších chlapců, T. Grusová byla třetí v nejmladších dívkách, N. Pilařová přidala třetí místo v mladších dívkách a B. Síbrová další bronz ve starších dívkách. K tomu přidali M. Pavlík stříbro za 160 cm a O. Schreiber bronz za 155 cm v kategorii starších žáků. T. Mencl předvedl mimo soutěž báječných 168 cm.

Team Gym

Na konci března vybojovalo v Třebíči družstvo dorostenek a žen ve složení A. Šedivá, H. Tlachačová, M. Fišerová, S. Sicilská, S. Erbenová, V. Godárová, A. Rutrlová, T. Hulíková a E. a J. Špatenkovy třetí místo v pohárové soutěži Team Gym.

Župní přebory

Proběhly také přebory župy ve sportovní gymnastice a šplhu. Zlaté medaile za gymnastiku vybojovali M. Holan a J. Dušek, stříbrné medaile M. Lukáš, J. Grus a A. Mostecký a bronz přidali K. Lukášová, J. Schreiber a O. Schreiber. 
Ve šplhu se pak přeborníky župy stali D. Macková, M. Marková, M. Lukáš, J. Dušek, J. Grus a A. Mostecký, druhá místa získali B. Ježová, B. Lebedínská, M. Holan a O. Schreiber a třetí místa přidali A. Kilevníková, T. Grusová, K. Schreiberová, T. Erban a S. Rajsner. 
Žáci navíc soutěžili v krajském přeboru v gymnastice, kde vybojovali J. Grus a A. Mostecký titul přeborníků kraje, J. Schreiber obsadil druhé místo a M. Holan a O. Schreiber přidali dvě místa třetí.

Odznak všestrannosti

Celkem 32 sokolíků nastoupilo v družstvech svých škol na okresní soutěži Odznaku všestrannosti. Projevilo se, že se tréninku na tuto soutěž v Sokole dlouhodobě věnujeme, a tak jsme rádi, že naši závodníci přispěli k dobrým výsledkům svých škol. 
Anežka a Matěj Holanovi vybojovali pro Sokol dvě zlaté medaile.
Všem našim úspěšným reprezentantům blahopřejeme a děkujeme za výbornou reprezentaci naší sokolské jednoty i našeho města.

Pavlína Špatenková

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 336x