Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Titul Mistra ČR pro královédvorského karatistu Martina Palana

Redakce, / 4.12.2023, Dvůr Králové nad Labem, karate-do.kralovedvorsko.cz
Jeden titul Mistra ČR, tři bronzové medaile a tři pátá místa vybojovali královédvorští karatisté na letošním Mistrovství republiky v Karlových Varech.

FOTOGALERIE - Titul Mistra ČR pro královédvorského karatistu Martina Palana



Dvoudenní vrcholná soutěž přivítala závodníky ze všech koutů naší vlasti. I přes rozmary počasí a komplikace se sportovní halou dorazili téměř všichni nominovaní, aby se utkali o originální medaile vyrobené podle návrhu Radky Krejčové, jedné z nejúspěšnějších karatistek české historie. Za královédvorský oddíl karate se letos podařilo nominovat celkem 9 závodníkům, kteří na sobě celý rok tvrdě pracovali, aby mohli podat co nejlepší výkony.

V sobotu závodily starší kategorie – dorost, junioři, senioři a masters, kde se 5 nominací podařilo proměnit ve 4 cenné kovy.

V kategorii kata masters mužů do 50 let vybojoval Josef Mišák bronzovou medaili, v kumite žen nad 18 let pak rovněž bronz získala Regina Plašilová. Oba jsou aktivními trenéry, přesto si najdou čas i na vlastní závodění. Ke svojí republikové premiéře nastoupila Valerie Dlabolová, kterou pouze jediná výhra dělila od zisku medaile. I tak je páté místo krásným výsledkem pro tuto závodnici.

Jako první z našich členů státní reprezentace nastoupila ke svým zápasům Anežka Mládková v kumite juniorek do 53 kg. Ze skupiny do vyřazovacích bojů postoupila z druhého místa a v semifinále nastoupila proti vítězce druhé skupiny, které podlehla tím nejtěsnějším rozdílem 0:1, což znamenalo zisk bronzové medaile.

Vrcholem večera byla pro královédvorské barvy kategorie dorostenců nad 70 kg, kde o titul Mistra zápasil Martin Palan. Martin postoupil do vyřazovacích bojů rovněž z druhého místa a do vytouženého finále se musel probojovat přes vítěze druhé skupiny. Po čistě taktickém výkonu se mu to podařilo, a Martin tak nastoupil k finálovému zápasu. Bylo vidět, že soupeři nezaháleli a na Martina se pečlivě celý rok připravovali. Ale ani to nestačilo, a tak Martin finálový drtivý tlak proměnil v rozdílový bod a zaslouženě si mohl převzít diplom a medaili pro Mistra ČR.

Nedělní soutěž byla vyhrazená všem věkovým kategoriím žactva, kde jsme měli 4 nominované závodníky. Nejdále došli David Bezkočka v kumite starších žáků, vybojoval krásné 5. místo, a Viktorii Zbrankovou v kumite starších žákyň o medaili připravil pouze nezaviněný střet se soupeřkou, a tak obsadila rovněž 5. místo. Výborný výsledek a příslib do budoucna u všech našich mladých svěřenců.

Všem zúčastněným gratulujeme a děkujeme za předvedené výkony, kterými dokázali, že i na tak malém městě jako je Dvůr Králové mohou vyrůst velcí sportovci. Velký dík patří trenérům, kteří svůj volný čas nezištně věnují našim následovníkům. A v neposlední řadě patří dík rodičům, že svým dětem umožní smysluplně využívat volný čas.

Rovněž děkujeme sponzorům, bez jejichž podpory bychom nemohli vést naši mládež k rozvoji tohoto bezesporu krásného sportu:
firmám Allmo-Profil, s.r.o., Etigraf, s.r.o., Juta, a.s., Komiexpert, s.r.o., Marjána, s.r.o., Peču Stáňa, s.r.o., dále pak Královéhradeckému kraji, Městům Dvůr Králové nad Labem a Náchod, Národní sportovní agentuře, paní Nikole Auerswaldové, paní Haně Plíhalové a panu Fialovi.

Petr Kocmánek
KARATE-DO

Další články KARATE-DO

 
Vaše komentáře

Přečteno 315x
 
Kontakt



KARATE - DO
 
Dvůr Králové nad Labem

 
Nábor nových členů probíhá v září každý rok. 
Přijímáme chlapce i dívky ve věku od 7 let.
Cvičíme v tělocvičně ZŠ v ulici Komenského, Dvůr Králové n. L.
Pondělí 16.30 - 17.30 hod.
Pátek 16.00 - 17.00 hod.
 
Bližší informace Vám poskytne šéftrenér oddílu Petr Kocmánek na e-mailové adrese: karatedo.dknl@seznam.cz


Oddíl podporují:
  

  

Facebook skupina Karate-do
Staňte se členem naší skupiny na facebooku.
Kalendář akcí