Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Sokol se loučí s cvičitelkou Hanou Semerákovou

V sobotu 29. května vstoupila do nebeské sokolovny ve věku 94 let sestra Hana Semeráková. Sestra Semeráková se stala členkou a cvičitelkou Sokola Dvůr Králové po válce. Kromě cvičení se věnovala také pobytu v přírodě.

FOTOGALERIE - Sokol se loučí s cvičitelkou Hanou Semerákovou

Po zrušení Sokola pracovala dlouhá léta v ZRTV, kde vedla oddíl žákyň. Po obnovení Sokola v roce 1991 pracovala jako cvičitelka předškolního žactva a starších žen. Byla jednou z věrných sokolů, kteří se zasloužili o to, že Sokol navzdory čtyřicetileté nucené pauze dokázal vstát z popela a funguje i v novém tisíciletí. 

Sestra Hana byla obětavá a spolehlivá, nechyběla u žádné akce a práce. Pomáhala s organizací šibřinek, nacvičovala na slet děti i sama jako cvičenka, dokázala našít nové potahy na duchny, závěsy do sokolovny, v již pokročilém věku se podílela na bourání šaten před rekonstrukcí sokolovny, úklidu po malování, povodni nebo mytí oken, brigád na Ježkově. Prostě vždycky byla tam, kde bylo zapotřebí. Po roce 2000 ukončila svou aktivní činnost. S manželem se přestěhovali do Nemojova. Zde ještě vedla několik let cvičení žen.

Sestro Hano, děkujeme Ti za všechnu Tvou obětavou práci pro Sokol! Nikdy na Tebe nezapomeneme! Poslední NAZDAR Tvoji sokolové!

Za výbor Sokola P. Špatenková

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

Související články
Sokolské řady opustila cvičitelka Ludmila Vítová. Bylo jí 98 let.
Vaše komentáře

Přečteno 520x