Vyhledej
Královédvorsko > Sport > tenis

Královédvorská tenistka Gabriela Knutson je na 163. místě světového žebříčku a míří na Australian Open

Pozvání na besedu do tenisového klubu ve Dvoře Králové přijala sportovkyně, která letos zažila přelomovou sezonu: na okruhu ITF ovládla 4 singlové turnaje, na žebříčku WTA si od začátku roku polepšila o víc než 300 míst a aktuálně zaujímá 163. pozici. Gabriela Knutson se stále vrací do Dvora Králové a v klubu ji přivítala řada fanoušků.

Její úspěchy však tímto nekončí! V kapse má tři vysokoškolské tituly, praxi ve svém oboru a momentálně se těší na svoji premiéru na grandslamovém turnaji - blížícím se Australian Open.

Zázrak? Zdravý přístup ke studiu i sportu.

Gabriela Knutson pochází ze sportovní rodiny. Maminka byla profesionální lyžařkou, tatínek - původem Američan - pracoval pro Horskou službu v Německu. Když jí bylo 12 let, tak se přestěhovali domů do Dvora Králové nad Labem, kde měla sportovní zázemí právě v místním tenisovém klubu. Po několika letech vysokoškolských studií v USA a Velké Británii zkusila profesionální sport. Zdá se, že roky studia ji nepřipravily ani o fyzičku, ale hlavně nadšení pro tenis. 

Mladá úspěšná sportovkyně předala na besedě proto své zkušenosti nejen z prostředí profesionálního sportu, ale také postřehy týkající se skloubení studia a výkonnostního sportu.

Ačkoliv svoji sportovní kariéru několikrát přerušila kvůli studiu, zdravotním problémům či Covidu, může se aktuálně měřit s nejlepšími hráčkami světového žebříčku. V tomto směru je určitě vzorem všem, kdo se rozhodují mezi sportem a studiem nebo váhají, zda je nutné v období dospívání vsadit vše na jednou kartu. 

Foto:  Tomáš Budka (IG)

Partneři královédvorského tenisu:


Další články Tenisový klub Dvůr Králové n. L (TC DK)

FOTOGALERIE - Královédvorská tenistka Gabriela Knutson je na 163 místě světového žebříčku a míří na Australia open

 
Vaše komentáře

Přečteno 515x