Vyhledej
Královédvorsko > Sport > trampolíny

Královédvorské trampolinistky přiváží medaili z otevřeného mistrovství Slovenska!

Redakce, / 21.11.2023, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
V sobotu 18. listopadu proběhlo v nově zrekonstruované Angels areně v Košicích historicky první otevřené mistrovství Slovenska ve skocích na trampolíně a naše trampolinistky byly u toho.

FOTOGALERIE - Královédvorské trampolinistky přiváží medaili z otevřeného mistrovství Slovenska!


Tříčlenný tým ve složení Anna Svobodová, Marie Marková a Alexandra Řehořová vyrazil už ve čtvrtek večer nočním vlakem do Košic, kam přijely v pátek ráno a odpoledne absolvovaly první trénink v závodní hale.

„Dnes se mi příliš nedařilo. Ve vlaku jsem skoro nespala a únava se projevila na mých výkonech během tréninku. I na holkách byla únava dost znatelná. Zítřek ale vidím optimisticky,“ říká Anička, závodnice a zároveň trenérka Saši a Máji.
Během dalšího hodinového tréninku ráno v den závodu, kde se během kvůli vysokému počtu závodníků dostaly na trampolínu pouze dvakrát, začala nabývat lehkých pochybností, ale zakrátko je její svěřenkyně vyvrátily. Obě se v kategorii talent R3 dostaly do finále. Saša z 2. a Mája z 6. místa.

Anička startovala v kategorii ženy 15+, kde si skočila nový osobní rekord 42.890 bodu. Do finále se v silné konkurenci bohužel nedostala, skončila až na 11. místě. „Ačkoli jsem se nedostala do finále, jsem se svým výsledkem nadmíru spokojená. O to, aby se na výsledkové tabuli pod mým jménem objevila známka 42 usiluji už dlouho. Pokud by se mi to podařilo zopakovat i v Českém poháru, zajistila bych si tím start na seniorském MČR,“ komentuje Anička svůj výkon.
Poslední kvalifikační sestavy předvedly opět Saša a Mája – nejmladší účastnice kategorie synchronů dívek do 14 let. I přes lehký věkový handicap se jim podařilo krásným výkonem ovládnout kvalifikaci, ze které do finále postoupily z 1. místa.
Po dalších tréninkových kolech je čekalo oficiální zahájení Mistrovství Slovenska a finálové sestavy, které obě dokončily, ale pořadí se trochu promíchalo. Saša si bohužel pohoršila, skončila těsně za stupni vítězů na 4. místě, Mája si naopak výrazně polepšila a na svém prvním mezinárodním závodě vybojovala stříbrnou medaili.

Ve finále synchronu předvedly ještě lepší vystoupení než v kvalifikaci. To, pro naše děvčata bohužel, udělaly i ostatní synchronní páry, a tak skončily na 6. místě.

Pokud byste chtěli vidět více fotek z celého víkendu, zavítejte na náš Facebook Trampolíny Dvůr Králové, kam postupně přidáme i videa ze závodů.

oddíl trampolín
TJ Sokol Dvůr Králové 

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 258x