Vyhledej
Královédvorsko > Sport > trampolíny

Královédvorští trampolinisté slaví další úspěchy

Redakce, / 17.04.2023, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
Třetí dubnový víkend se naši trampolinisté opět vydali do terénu. Tentokrát zavítali do Liberce na závod s názvem Liberecký skokan. Závod trval dva dny, prověřil přes 200 mladých sportovců a naši se mezi nimi rozhodně neztratili.

V sobotu jako první závodila Sofie Macounová v kategorii L1 dívky starší. Ze 4. místa se dostala do finále, kde se pořadí již nezměnilo a bronzová medaile jí utekla o pouhé tři desetiny bodu.

Ve stejné výkonnostní kategorii chlapců měl svou premiéru Mikuláš Beran. K velkému překvapení rodičů i trenérů, se v kvalifikaci probojoval na druhé místo. Ve finále skončil třetí.


Naším posledním sobotním startem byla sychronní dvojice o výkonností kategorii R1 Marie Marková a Alexandra Řehořová. Jejich zodpovědný přístup k tréninku tohoto dua se jim vyplatil. Do finále se totiž kvalifikovaly ze třetího místa, kde si ještě o jednu příčku polepšily.

V neděli Máju a Sašu čekal ještě závod jednotlivkyň v kategorii R3. Obě předvedly pěkné výkony, ale tentokrát to bohužel na finále nestačilo. Mája skončila 10. a Saša 13.

Naši poslední závodníci druhého dne byla Anička Svobodová v kategorii žen 15+. Stejně jako na minulých závodech byla pátou z pětice finalistek a v konečném výsledku skončila těsně za stupni vítězů, na 4. místě. I přes mírné zklamání z tohoto ne příliš oblíbeného umístění svoji předpremiéru na nadcházející pohárový závod hodnotí velice kladně. Skočila si totiž svůj osobní rekord v obtížnosti volné sestavy, ve které předvedla devět saltových prvků a z toho tři dvojná.

Na závěr bychom chtěli poděkovat skokanům za předvedené výkony, rodičům za podporu a ozveme se zase za týden po 1. závodu Českého poháru na Kampě.

Anna Svobodová
TJ sokol Dvůr Králové - oddíl trampolín


Další články TJ Sokol Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 225x