Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ZIMNÍ PŘÍLOHA > počasí

Webkamery v Krkonoších

anonymně / 14.02.2010
V Krkonoších najdete nepřeberné množství lanovek a vleků, nepřeberné množství sjezdovek všech možných obtížností. Většinu lyžařských středisek sledují webkamery, a tak před odjezdem do některého z areálů si můžete zkontrolovat, jaké počasí vás tam čeká. Kamery bývají často doplněny i aktuální informací o výšce a typu sněhu.
Nejpřehlednější informace najdete na stránce HolidayInfo. Stránka návštěvníkům nabízí pohled na jedenadvacet krkonošských středisek, kromě aktuálního záběru areálu zde najdete i starší záznamy. Kamery jsou ale poměrně povrchní – tedy prozradí vám, jaké počasí očekávat, prozradí vám, jestli je na horách sníh či ne. Ale tím funkce kamer končí. Jestli je sněhu dost na to, abyste si nepoškrábali skluznici, to už z kamer nepoznáte. Proto na stránce nechybí ani doplňující informace o výšce sněhu na sjezdovkách i mimo ně a výška čerstvě napadlého sněhu. Abyste měli rozhodování ještě lépe podloženo fakty, dozvíte se i to, zda sníh na sjezdovce je firn, prachový nebo zmrzlý. Nechybí ani aktuální teplota. Základní popis areálu zahrnuje pouze počet lanovek a vleků, které jsou v provozu, a provozní dobu. Obtížnosti sjezdovek najdete níže, stejně jako odkazy na webkamery do jednotlivých krkonošských areálů. 

Lyžařská střediska s tratěmi různých obtížností


Odkazy vás přesměrují na webkamery lyžařských areálů, které jsou vhodné jak pro zdatné lyžaře a snowboardisty, tak pro začátečníky. Jedná se především o větší krkonošské areály, které svým návštěvníkům nabízí kilometrové i delší sjezdové tratě různých obtížností. Samozřejmostí je tu i servis lyžařských škol.
Špindlerův Mlýn – Svatý Petr – v areálu Svatý Petr se nachází několik modrých i červených sjezdovek, délka jediné černé sjezdovky je téměř 1,4 km.
Horní Mísečky – čtyři modré, čtyři červené a jedna kilometrová černá sjezdovka. Skipas platí v celém Skiareálu Špindlerova Mlýnu, tedy i na sjezdovkách ve Svatém Petru.
Harrachov – světoznámé lyžařské středisko láká i zahraniční turisty na čtyři sjezdovky různých obtížností. Jejich délka se pohybuje od 1250 m (černá sjezdovka) do 2200 m (modrá sjezdovka).
Rokytnice nad Jizerou – v Rokytnici najdete množství lyžařských areálů, největším z nich je areál Lysé hory. Celková délka lysohorských sjezdových tratí je 14 km.
Herlíkovice – i zde nabízí sjezdovky všech obtížností v celkové délce 11,3 km. Nejdelší sjezdovka (modrá) měří přes čtyři kilometry. I černá sjezdovka je poměrně dlouhá – 1550 m.
Pec pod Sněžkou – známý krkonošský areál nabízí tři modré tratě, osm červených a jednu černou, 600 m dlouhou, sjezdovku.
Vítkovice – Aldrov – ve vítkovickém areálu si můžete vybrat ze čtyř sjezdovek různých obtížností. Černá sjezdovka je dlouhá půl kilometru, modrá sjezdovka je dlouhá přes tři kilometry.

Pohled do středisek pro méně náročné lyžaře


Tyto areály nenabízí návštěvníkům obtížné sjezdové tratě – tzv. černé.  Přesto i na zdejších červených, středně obtížných, sjezdovkách si můžete dobře zalyžovat. Děti a začátečníci mají v  areálech velký výběr modrých sjezdovek.
Paseky nad Jizerou – kamery zachycují areál Paseky i areál Pizár.Skipas platí pro oba areály. Areály dohromady nabízí šest modrých sjezdovek a čtyři červené, délka jednotlivých tratí se pohybuje okolo jednoho kilometru.
Jablonec nad Jizerou – Kamenec – v  areálu najdete dvě červené a jednu modrou sjezdovku, všechny jsou dlouhé zhruba jeden kilometr.
Vysoké nad Jizerou – Šachty – čtyři červené a dvě modré sjezdovky v celkové délce okolo čtyř kilometrů, nejdelší modrá je dlouhá 1350 m, nejdelší středně obtížná sjezdovka je dlouhá 1000 m.
Benecko – se svými deseti modrými sjezdovkami je areál vhodný spíše pro začátečníky, pro pokročilejší lyžaře jsou k dispozici dvě červené sjezdovky a snowpark.
Černý Důl – sedm modrých sjezdovek a tři sjezdovky červené. Můžete si zakoupit skipas, který bude platit i v Janských Lázních a ve Svobodě nad Úpou
Janské Lázně – Černé hora – areál nabízí deset modrých sjezdovek a čtyři červené sjezdovky. Můžete si zakoupit skipas, který bude platit i v Janských Lázních a ve Svobodě nad Úpou
Velká Úpa – v  areálu najdeme tři červené sjezdovky, nejdelší z nich je téměř 1,5 km dlouhá.

Lyžařské areály pro začátečníky


Webkamery vám ukážou počasí i v menších krkonošských areálech. Areály jsou vhodné zejména pro rodiny s dětmi a začátečníky. Nabízí převážně sjezdové tratě nejlehčí obtížnosti, popř. krátké středně obtížné tratě.
Vrchlabí – Kněžický vrch – osm sjezdovek nejlehčí obtížnosti (z nichž nejdelší je 1050 m dlouhá), dvě středně obtížné sjezdovky (dlouhé 400 m).
Mladé Buky – areál zaměřený spíše na děti nabízí devět modrých a jednu červenou sjezdovku v celkové délce 5130 m.
Dolní Dvůr – lyžařské středisko nabízí pět krátkých sjezdovek v celkové délce jednoho kilometru, dvě sjezdovky červené a tři modré.
Svoboda nad Úpou – Duncan – v menším lyžařském areálu najdeme tři modré sjezdovky. Můžete si zakoupit skipas, který bude platit i v Janských Lázních a ve Svobodě nad Úpou
Malá Úpa – obě střediska v Malé Úpě (Pomezky a U Kostela) jsou zaměřeny na začátečníky, dohromady zde najdete osm sjezdovek nejlehčích obtížností.
Žacléř – Prkenný Důl – celková délka sjezdovek je pět kilometrů, převládají zde sjezdovky pro začátečníky, zkušení lyžaři ocení půl kilometru dlouhou černou sjezdovku.
Prkenný Důl – Family Ski Park – areál vhodný pro děti a začátečníky nabízí svým návštěvníkům tři modré sjezdovky v celkové délce 900 m.


Související články
Skibusy do českých a moravských hor 2012/2013
Děti na běžkách - Horní Mísečky
Vaše komentáře

Přečteno 320x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
24.01.2024 - Odbor dopravně-správní se v Trutnově stěhuje do nových prostor: Horská 52, bývalá budova Texlenu, 4. patro.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival