Vyhledej
Královédvorsko > Sport > hokej

Vasilis Teodoridis: "Lidé začali brát hokej ve Dvoře vážně."

anonymně, HC Dvůr Králové n.L. / 24.01.2015, Dvůr Králové nad Labem
Když Vasilis Teodoridis před rokem vstupoval do dvorského hokeje, mužstvo se potácelo na dně krajského ligy. Dvanáct měsíců poté je situace úplně odlišná. Posílený tým se každým zápasem zlepšuje, po 19 odehraných kolech má na dostřel druhé místo a sebevědomě míří do play off. A co je ještě důležitější, na dvorský stadion se začínají vracet diváci.


Dvůr je na třetím místě krajské ligy. To jste asi před sezonou nečekal…

"Na začátku sezony jsme si řekli, že bychom chtěli hrát o čtvrté místo. Teď máme na dosah i druhé místo, což je pro nás samozřejmě velký úspěch. Když jsem do klubu nastupoval, fanouškům jsem slíbil, že budeme hrát dobrý a zábavný hokej. To se nám daří. Mužstvo je dobře poskládané, jsou v něm zkušení hráči i mladí odchovanci, kteří se od nich mohou učit. Každý asi vidí, že máme problém s obránci, tam jsou trochu rezervy. Pro příští sezonu bych proto chtěl přivést jednoho nebo dva zkušené beky."

Blíží se play off. Co budete považovat za úspěch?
"Jako prezident a spolumajitel klubu chci, abychom v play off skončili co nejvýše. V první řadě si ale přeju, aby se fanoušci bavili hokejem, jako tomu je doteď."

Co postup do II. ligy? Je toto téma aktuální?
"Samozřejmě, že mě to napadá. Bylo by to finančně mnohem náročnější a musel by ještě do klubu vstoupit silný sponzor, aby nám pomohl. Fanouškům můžu slíbit, že pokud se letos dostaneme tak daleko, že budeme mít šanci hrát o II. ligu, pokusíme se o to. Dál se uvidí."

Jak hodnotíte kvalitu krajské ligy?
"Úroveň šla oproti loňské sezoně hodně nahoru. Posílili jsme nejen my, ale také další mužstva. Dá se říci, že v soutěži dnes není slabý soupeř. Porazili jsme první Náchod, naopak jsme prohráli s předposledním Jičínem. Velkým překvapením pro mě je Nové Město, které sice před sezonou posílili hráči z Náchoda, ale přesto jsou v lize na posledním místě."

Podařilo se vám do dvorského hokeje získat hodně menších sponzorů. Jak to bylo náročné?
"Musím říct, že to byla velká práce. Je strašně dobře, že kromě sponzorů z Hradce Králové nebo Prahy, máme hodně sponzorů také ze Dvora Králové. Je důležité, že mají o hokej zájem. Myslím si, že příští rok jich bude ještě více. Neodmítám ani menší sponzorské dary, nechci dávat nějaký limit, protože vím, jak těžko se ve Dvoře vydělávají peníze. Jsem vděčný za každou částku."

Co říkáte na rostoucí návštěvnost? Proti Náchodu padnul letošní rekord - 560 diváků…
"Je vidět, že lidé začali brát hokej ve Dvoře Králové vážně. Doufám, že rekord brzo překonáme. Takové diváky jako my nemá žádný tým v krajské lize. Navázali jsme spolupráci s fanklubem. Snažíme se jeho členům vyjít vstříc: nabídli jsme jim permanentky a dresy za polovinu ceny, občas se scházíme a komunikujeme spolu. Chtěl bych poděkovat všem fanynkám a fanouškům, kteří na hokej chodí, a zároveň jim popřát hezké Vánoce, všechno nejlepší do Nového roku, hodně zdraví a aby nám zachovali přízeň i v roce 2016."

Související články
Spanilá jízda pokračuje - po osmigólové exhibici v Náchodě ztrácíme na lídra už jen bod
Po drtivé výhře 10:2 v Jičíně slavíme senzační triumf v základní části krajské ligy
HC Dvůr Králové se utká doma s Novou Pakou. Přijďte v neděli fandit!
Rozhovor s panem Vasilisem Teodoridisem po druhé třetině zápasu HC Rodos - HC Náchod
Vaše komentáře

Přečteno 183x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
19.04.2024 19:00 - 19.04.2024 21:00
DUENDE - koncert (CU/PE/CZ)