Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Královédvorská gladiátorská parta roste, má krásné nové dresy a k tomu i titul Mistryně republiky

Redakce / 26.08.2021
Už několik let jezdí parta dětí zejména ze Sokola na překážkové závody Gladiátor race. Jezdí děti z oddílů všestrannosti, gymnastiky a atletiky. A přidaly se i děti z dalších sportovních oddílů ve Dvoře Králové a okolí. Řada z nich i několikrát vybojovala pódiová umístění na závodech Gladiátor Race. Tyto úspěchy minulý týden na MČR v Klatovech korunovala Anežka Holanová ziskem titulu Mistryně republiky mezi děvčaty 10 -13 let.

Pořadatelé z České asociace překážkových sportů (ČAPS) připravili v Klatovech cca 1,5 km dlouhou trať s novými, těžkými a atraktivními překážkami. Spolupořadatelem byla i armáda ČR, takže řadu překážek tvořila i bojová armádní technika. Zajímavostí tratě bylo zapojení zimního stadionu, kdy se závodníci jen chvilku po startu museli popasovat s ledovou plochou a to včetně plížení po ledu. Celkově byla na rozdíl od Gladiátorských závodů trať techničtější a silovější. I díky tomu se Anežce podařilo porazit děvčata, která více spoléhají na běh. Zkrátka kombinace gymnastické a atletické přípravy v Sokole je nenahraditelná. O tom svědčí i krásné šesté místo bráchy Matěje :-)



VELKÁ PARTA

Už na konci jara bylo jasné, že gladiátorská parta roste. Společně jezdíme nejen na závody, ale také na tréninky do gladiátorské areny v Hradci Králové, rozhodli jsme se vytvořit speciální FB skupinu OCR runners Dvůr Králové - přidejte se zde: https://www.facebook.com/groups/600703410912818
A protože se nám na startu potkávaly královédvorské děti v gymnastických, atletických i fotbalových dresech, rozhodli jsme se všem dětem pořídit jednotné kvalitní dresy s elastického a funkčního materiálu.

PŘÍBĚH DRESŮ

Při hledání podoby dresů jsme narazili na krásné latinské heslo "Per aspera ad astra", česky "Přes překážky ke hvězdám"... heslo, které děti může provázet nejen sportem, ale celým budoucím životem. Při přemýšlení nad designem jsme objevili POKLAD! Velkolepé dílo rakouského malíře Karla Wilhelma Diefenbacha, který se svým žákem Hugo Höppenerem namaloval ve Vídni již v roce 1893 neuvěřitelných 68 metrů obrázků právě pod názvem "Per aspera ad astra". Je to vlys/siluety lidí ve všech možných sportovních pozicích. Grafiku následně do moderní podoby zpracovala grafička Eliška Karešová, které se do celkem 4 variant podařilo vtěsnat ty nejkrásnější části vzácného uměleckého díla.

Za příspěvek na dresy a dopravu na závody velice děkujeme těmto firmám:
Bio for you  l  Avatech  l  Art Hostel  l  Juta  l  Telkom  l  Rybárna Flek  l  Rodos V+J 

POŘIĎTE SI STEJNÝ DRES A POMOZTE DĚTEM

Děti ze Sokola se rozhodli pro modrou barvu, ale ve stejné grafice je možné si objednat i další oblečení - mikiny, bundy, volná trika, dlouhé kalhoty, dokonce i cyklodresy. Proto vše nabízíme i veřejnosti. Vybrat si můžete naprosto COKOLIV z katalogu firmy APER, která bude vše vyrábět (katalog zde: https://www.aper.cz/fitness/ ). Vše se vyrábí individuálně metodou sublimačního tisku přímo na látku. Logo Sokola na hrudi je možné nahradit logem jiného oddílu, názvu obce, jmenovkou. K cenám na webu uvedeným je však potřeba připočíst DPH (21%) a také vámi zvolenou libovolnou částku, která následně zůstane jako příspěvek na výrobu dresů pro děti, na cesty a startovné na závodech.
V příloze najdete celkem 4 různé grafiky a 4 barvy. Obrázek s barvou není svázaný! Grafiku - tedy varianty obrázků - si bude moci vybrat každý ze všech 4 variant. K dispozici máme sadu oblečení na vyzkoušení. Objednávku prosím pošlete na e-mail: Jan.holan2013@gmail.com ve formátu: 
jméno / výrobek / barva/ velikost / grafika / nápis, nebo logo na hrudi
příklady:
Pepik Novák / F003 – PROFI – TRIČKO SPORTOVNÍ / modré / 160 / grafika 2 / Josef Novák Bílá Třemešná
Alžběta Nováková / F011 – BRA – SPORTOVNÍ PODPRSENKA / modré / 160 / grafika 3 / Betynka Nemojov

Věříme, že všem kdo se rozhodnou malým závodníkům takto pomoci, bude dělat radost nejen nová Mistryně republiky, ale také třeba Tomáš Erban, který na jaře vyrazil na svoje vůbec první Gladiátorské závody a ihned je vyhrál. A také řada dalších dětí, které se opakovaně umísťují v nejlepší desítce. A samozřejmě budou díky krásnému oblečení rovněž středem pozornosti na všech sportovních akcích :-)


FOTOGALERIE - Královédvorská gladiátorská parta roste, má krásné nové dresy a k tomu i titul Mistryně republiky

FOTOGALERIE - Královédvorská gladiátorská parta roste, má krásné nové dresy a k tomu i titul Mistryně republiky

Související články
Krutá trať, drsné překážky, bahno, voda a velké odhodlání! To jsou Královédvorští účastníci závodu GLADIÁTOR RACE hned ve 3 fotogaleriích!
Závodníci Sokola přivezli fůru medailí ze dvou závodů ve skoku vysokém, atletických halových a jednu z Gladiátor race
Gladiátor race v Josefově v obležení Sokolů ze Dvora Králové nad Labem
Dvůr Králové má novou gladiátorskou hvězdu! Tomáš Erban přišel, viděl a zvítězil!
Prázdninové podvečerní tréninky a výlety do Gladiátorské arény - přidejte se k nám
Na tričkách pro malé gladiátory budou 130 let staré obrazy rakouského malíře
Sokolské ohlédnutí za rokem 2021
Královédvorští gladiátoři přivezli bronzovou medaili z Mistrovství České republiky v OCR
Nový sportovní oddíl ve Dvoře Králové nad Labem OCR - překážkové sporty
Ve středu 6. září je den otevřených dveří v OCR areně. Přijďte si z dětmi zkusit, zda by je bavil překážkový sport
Vaše komentáře

Přečteno 711x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi