Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Sokolské ohlédnutí za rokem 2021

Přiblížily se poslední dny roku 2021, je čas na ohlédnutí za uplynulými měsíci. Nebyly tak nabité aktivitami, jako v jiných letech, přesto jsme toho stihli hodně.

Vánoční vystoupení oddílů gymnastiky:

Přiblížily se poslední dny roku 2021, je čas na ohlédnutí za uplynulými měsíci. Nebyly tak nabité aktivitami, jako v jiných letech, přesto jsme toho stihli hodně.

První měsíce roku byly poznamenány lockdownem, tréninky, cvičení, závody ani šibřinky se nekonaly. Cvičitelé připravili společně s cvičenci pro veřejnost Čarodějnickou stezku, kterou navštívilo přes padesát dětí s rodiči a my jsme měli radost, že se nám podařilo přispět alespoň touto cestou k pobytu v přírodě se zábavnou aktivitou. Od května se smělo cvičit venku. Do tréninku se pustili atleti, ale také ženy v čele s cvičitelkou Alenkou Novákovou, které se rozhodly cvičit na ploše před sokolovnou. 

Atletický oddíl se zapojil do celostátní akce Českého atletického svazu pod názvem Spolu, kdy ve stejný den sportovaly stovky atletů po celé republice. Atleti se mohli účastnit svých krajských soutěží. S venkovními tréninky začaly také gymnastky. 

V létě nám nepřála příroda, když došlo při vichřici k poničení táborového zařízení na Ježkově, a tak se tábor neuskutečnil. Sportovní soustředění oddílů atletiky a gymnastiky proběhly jako každý rok. Seniorky, které měly připraven táborový pobyt na Ježkově, absolvovaly alespoň víkendovku se cvičením a dalšími aktivitami v sokolovně.

Od září zahájily cvičení všechny oddíly. Konečně se dočkaly svého cvičení oddíly rodičů s dětmi, předškolního žactva a všestrannosti žactva, ženy začaly nacvičovat skladbu pro Sokolské Brno 2022. Atletický oddíl pokračoval v trénincích a v účasti na závodech a také gymnasté se dočkali svých závodů. O výsledcích a úspěších našich sportovců jsme průběžně informovali nejen na portálu Královédvorsko, ale také na našich webových stránkách a na facebooku.

Kromě sportovních aktivit jsme se samozřejmě účastnili také různých pietních akcí např. v Pardubicích, Na Bohdašíně, Končinách, v Malých Svatoňovicích a při Památném dni sokolstva, kdy se nám podařilo odhalit další Kameny zmizelých. Lodičky při Večeru sokolských světel si přišla pustit asi stovka účastníků.
 
Získali jsme další historické kroje, které naše mládež i dospělí oblékají právě při pietních akcích. Další dva hoši absolvovali výcvik u Hradní stráže. Nyní máme již pět členů u Sokolské stráže. Tým našich cvičitelů získal titul Sokol roku za pořádání Sokolíkových stezek zdraví v předchozím roce.

V závěru roku jsme připravili pro naše děti Halloweenské cvičební hodiny, Mikulášské hodiny, Vánoční karneval a Vánoční vystoupení oddílů gymnastiky pro rodiče. 

Během roku nastaly i smutné chvíle. Rozloučili jsme se s dlouholetými cvičitelkami, sokolkami tělem i duší Ludmilou Vítovou a Hanou Semerákovou, cvičitelem Josefem Jiráčkem a bývalou členkou výboru Ritou Turečkovou.

A co si přát do nového roku? Jistě hodně zdraví, ale především mít stálou možnost cvičit a sportovat a setkávat se i mimo sokolovnu. Sokol v roce 2022 oslaví již 160. výročí od svého založení. Královédvorská jednota byla založena jako v pořadí desátá na světě již v září 1862.

Přejme si tedy také stále hodně cvičenců a zapálených cvičitelů a trenérů, bez nich by sokolská činnost fungovat nemohla. Přejme si hodně společných sportovních zážitků a zdar naší činnosti!

Za výbor Sokola P. Špatenková, vzdělavatelka jednoty

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

FOTOGALERIE - Sokolské ohlédnutí za rokem 2021

Související články
Žáci ze Dvora Králové vybojovali řadu medailí v krajském kole závodů ve šplhu v Trutnově. Podívejte se na video, fotky a výsledky
Sokolové ze Dvora Králové přeborníky okresu ve sportovní gymnastice
Královédvorská gladiátorská parta roste, má krásné nové dresy a k tomu i titul Mistryně republiky
Pozadí vzniku závodu Velká cena Podkrkonoší - závodu ve šplhu na tyči a na laně
Šplhání s 360° kamerou na hlavě - podívejte se na videa
Zveme vás na Velkou cenu Podkrkonoší ve šplhu na tyči i na laně - neděle 3. října 2021
Přespolní běh Nový Hrádek - videa a nová fotogalerie
Sokolští atleti bilancují
Děvčata ze Sokola Dvůr Králové skončila na Mistrovství republiky v TeamGymu na 4. a 13. místě
Ve Dvoře Králové nad Labem se letos zrodila veleúspěšná parta Gladiátorských závodníků
Vaše komentáře

Přečteno 422x